click here if you are having troubles navigating on our site  
   


small life form: alive alive
MP3 EP 2008 | Silber 071
3 tracks, 21 minutes
download zip file | Archive.org page
2007 marked Small Life Formís live debut & over the next year the style refined, abandoning real horns for a piece of copper pipe, replacing organs with melodica, & vocals with feedback manipulation. Alive is collected from two live recordings in 2008.  They are massive structures built from scratch using a loop pedal,
distortion pedals, & reverb units.

: Press release

Reviews:
Small Life Form dat is Brian John Mitchel, frontman van Remora, maar voor mij toch vooral labelbaas van Silber Records. Als Small Life Form bracht hij in 2003 het album "One" uit, dat door de drone-enthousiasten positief werd ontvangen. Sindsdien werd het wat stil. In 2007 begon het project echter ook live te spelen, het gratis downloadbare "Alive" is een collectie van delen van twee van die optredens.
Met 21 minuten is dit misschien niet lang, maar voor drone-liefhebbers is dit nog steeds snoepen. Minimale drones dat wel, het is echt bijna alleen licht veranderende drones en je moet vaak zoeken naar de (wel aanwezige) bijkomende elementen. Daarmee is het ook direct een groei-album, bij iedere (intensieve) luisterbeurt ontdek je weer iets nieuws.
Piece de resistance is het 11 minuten durende "Sleeping Leopard", een nummer dat bij de eerste keer luisteren slechts wat voort lijkt te kabbelen met een enkele bizarre verandering, maar ook het sterkste groeinummer op dit schijfje. Het hieropvolgende "smaller" is waarschijnlijk het meest toegankelijk van de drie tracks, hier hoor je de veranderingen het snelst en komt ook het geluid van een aangeslagen koperen pijp langs op zo'n manier dat je het direct herkent binnen de muziek. Afsluiter "resonant drone" heeft een alleszeggende naam meegekregen.
Dit album is kortom slechts voor hen die houden van relatief minimalistische drones en in ieder geval experimentele muziek. Maar dan kan ik het ook oprecht aanraden.
~ IkEcht